Carotare si taiere beton armatDurachemicals

Carotare beton, perforari beton si taiere beton armat, gauri tehnologice, slefuire beton HTC, frezare beton HTC, scarificare beton HTC, sablare pardoseala beton HTC Impermeabilizare beton rezervoare, piscine, spatii tehnice. Stabilizatoare rosturi pardoseala beton.

Impermeabilizare beton

impermeabilizare beton

Dupa operatiunile de hidrosablare si pregatirea suprafetelor ar trebui aplicate materiale pe structuri din beton expuse atacului apei sau a substantelor chimice si care necesita protectie prin impremeabilizare permanenta. Faptul ca pot fi aplicate atat pe fata pozitiva ( fata expusa apei ), cat si pe fata negativa ( fata opusa apei ) indeplineste toate conditiile de impermeabilizare.

 • Rezervoare pentru apa de baut
 • Tancuri de canalizare si tratare a apei
 • Acvarii
 • Tunele
 • Fundatii
 • Bolti subterane
 • Instalatii industriale
 • Punti de parcare
 • Structuri portante de trafic
 • Baza de dale
 • Pereti Diafragma
 • Subsoluri
 • Acoperisuri din beton
 • Bai

Hidroizolatii impermeabilizare, reconditionare baraje

Barajele sunt printre cele mai impresionante structuri construite de oameni. In mod obisnuit, barajele sunt folosite pentru a furniza apa în zonele urbane, sau pentru irigarea culturilor, pentru a colecta si stoca deseuri (steril) de la mine, pentru a genera electricitate in statiile hidroelectrice, sau pentru a controla si reduce inundatiile.

Dar barajele nu dureaza pentru totdeauna: Fisurarea cauzata de schimbarile de temperatura, chiar ciclurile de inghet-dezghet, coroziunea armaturii in barajele de beton, eroziunea apei, etc. afecteaza performanta si durabilitatea acestora.

Astfel, prevenirea penetrarii apei in structura barajului este un obiectiv esential, pentru a evita nu doar daunele pe termen scurt, ci si daunele pe termen lung cauzate de degradarea materialului sau functionarea defectuoasa a structurii. Etansarea rosturilor, hidroizolarea suprafetelor din amonte si aval, injectarea fisurilor, etc. sunt tratamente de hidroizolare necesare in mod uzual care, in combinatie cu procedurile de reparare a betonului, asigura performanta adecvata a structurii. Sistemele de hidroizolare marca Larex Global Floor indeplinesc toate aceste cerinte.

Protectia impotriva apei cu un continut ridicat de sulfati prin repararea si hidroizolarea structurii.

1REPARAREA BETONULUI
2MEMBRANA DE HIDROIZOLARE IN AMONTE
3MEMBRANA DE HIDROIZOLARE IN AVAL
4HIDROIZOLAREA GALERIEI
5INJECTARE PENTRU HIDROIZOLARE IN MASA
6TRATAMENTUL ROSTURILOR
Durachemicals stratificatie sistem hidroizolatii baraje

Hidroizolatii impermeabilizare, reconditionare canale de irigare si apeducte

Transportul apei din locurile in care aceasta abunda, dar de unde poate fi colectata, spre zonele in care este deficitara, constituie o necesitate in toata Europa, asa cum reiese si din faptul ca romanii din antichitate au construit apeducte in intregul Imperiu Roman. Transportul apei poate fi realizat cu ajutorul a doua tipuri de structuri realizate de om: canale si apeducte.

Canalele sunt structuri deschise, sapate in sol, construite pentru a lega acele zone si a transporta apa, folosita in special pentru irigare si agricultura.

Apeductele sunt structuri aeriene folosite pentru transportul si livrarea de apa potabila pentru consumul uman, utilizare comunitara si de asemenea irigatii agricole. Scurgerile de apa trebuie prevenite in ambele tipuri de structuri.

Din punct de vedere al constructiei, aceste structuri prezinta o provocare, deoarece sunt expuse la conditii climatice diferite, care creează miscari de expansiune termica si contractie.

Schimbarile in cantitatea de apa transportata si in capacitatea portanta a solului pot, de asemenea, sa cauzeze miscari, tasare sau surpare.

Din aceasta cauza, a fost necesara construirea unei structuri capabile sa suporte aceasta miscare. Acest lucru s-a realizat prin construirea de rosturi in cadrul structurii care trebuie etansate cu un produs elastic care sa poata mentine aceasta elasticitate pentru o lunga perioada de timp si care sa fie adecvat pentru imersiunea constanta in apa.

Mai mult, asiguram o hidroizolare de ultima generatie pentru canalele si apeductele pentru irigatii. Materialele de etansare reduc eficient scurgerile prin rosturile canalului, economisind resurse pretioase de apa. Membranele pentru hidroizolarea suprafetei interne a canalelor si mortarele noastre de reparare asigura reabilitarea durabila a structurii de beton.

Durachemicals stratificatie sistem canale de irigare si apeducte baraje
1REPARAREA BETONULUI
2MEMBRANA HIDROIZOLANTA
3TRATAREA ROSTURILOR TRANSVERSALE
4TRATAREA ROSTURILOR LONGITUDINALE

Hidroizolatii impermeabilizare, reconditionare rezervoare de apa si castele de apa

Inca de la inceputurile civilizatiei, oamenii au avut nevoie sa stocheze apa. Schimbarile climatice cauzeaza perioade cu debite in exces, care alterneaza cu perioade cu debite reduse sau chiar seceta. Rezervoarele de apa stocheaza apa in timpul perioadelor de abundenta si apoi permit eliberarea graduala in timpul perioadelor deficitare.

Un rezervor de apa poate fi folosit pentru stocarea apei potabile pentru consumul uman, al apei pentru irigatii in agricultura si ferme, combaterea incendiilor, sau a apei tehnologice pentru industrie.

Rezervoarele de apa pot fi situate fie la nivelul solului, sau pot fi suspendate (castele de apa), pentru a crea presiunea hidrostatica necesara pentru distributia apei.

De asemenea, rezervoarele pot fi afectate de scurgeri, deseori prin rosturile de constructie sau miscare defecte sau prost intretinute. Astfel, rosturile au nevoie de proceduri de tratare specifice care permit miscarea structurii, in timp ce pastreaza etanseitatea necesara. Cu sistemele de hidroizolare marca Larex Global Floor, veti putea sa gestionati toate aceste probleme.

Prevenirea pierderilor de apa in rezervoarele de stocare, concomitent cu pastrarea calitatii apei pentru consumul uman necesita utilizarea membranelor hidroizolante care pot indeplini reglementarile europene si/sau nationale pentru contactul cu apa potabila.

1HIDROIZOLAREA ACOPERISULUI
2REPARAREA BETONULUI
3MEMBRANA HIDROIZOLANTA INTERNA
4MEMBRANA HIDROIZOLANTA EXTERNA
5PLINTA
6ETANSAREA ROSTURILOR
7ETANSAREA INTERNA A ROSTURILOR CU GARNITURI HIDRO-EXPANDABILE
Durachemicals stratificatie sistem hidroizolatii rezervoare apa

Hidroizolatii impermeabilizare, reconditionare statii de tratare a apelor uzate

Unele dintre cele mai aspre si mai solicitante conditii pentru materialele de constructie apar in sistemele de canalizare si industria de tratare a apelor uzate. Sunt valabile problemele obisnuite pe termen lung ale betonului armat: carbonatarea prin CO sau atacul ploilor acide conduc la coroziunea armaturii si fragmentarea betonului, ciclurile de inghet-dezghet cauzeaza fragmentarea si deteriorarea suprafetei, acoperirea scazuta si profilul slab al amestecului de beton afecteaza integritatea structurala.

In plus, instalatiile de tratare a apelor uzate si canalizare se confrunta cu o gama noua de conditii agresive. Fluxurile de apa turbulente si particulele solide suspendate conduc la eroziune si abraziune, in timp ce atacul chimic cauzat de nivelele ridicate de sulfiti si formarea acidului indus biogenic creeaza un mediu agresiv. Acestea pot conduce la deteriorarea rapida a suprafetelor de beton, coroziunea armaturii din beton si a structurii de otel. Cu sistemele de hidroizolare marca Larex Global Floor, veti putea sa gestionati toate aceste probleme.

Durachemicals stratificatie sistem hidroizolatii tratare ape uzate

Sistemele noastre de hidroizolare pentru rezervoare si turnuri de apa conserva si protejeaza apa. Membranele hidroizolante, cementoase sau pe baza de rasini, ofera o hidroizolatie economica a suprafetelor de beton si zidarie, prevenind pierderile de apa. Mai mult, acestea sunt certificate pentru contactul cu apa potabila, protejand astfel calitatea apei noastre potabile. Materialele de etansare completeaza sistemul de hidroizolatie cu tratarea durabila a rosturilor.

1REPARAREA BETONULUI
2MEMBRANA HIDROIZOLANTA
3TRATAMENTUL ROSTURILOR
4PLINTA
5ETANSARE INTERNA A ROSTURILOR CU GARNITURI HIDRO-EXPANDABILE

Sistemele noastre de hidroizolare pentru statiile de tratare a apelor uzate asigura rezistenta chimica fiabila acolo unde este necesar. Membranele hidroizolante au fost concepute special pentru acest mediu critic. Agresivitatea chimica si mecanica a apelor uzate deterioreaza structurile de beton, care au nevoie de reabilitare profesionala cu mortarele noastre de reparare si rasinile de injectare.

Gospodarirea apei: Urmarirea ciclului apei

In mod normal, in Europa se considera că exista resurse de apa corespunzatoare. Cu toate acestea, deficitul de apa si seceta constituie un fenomen tot mai frecvent si mai larg raspandit in Uniunea Europeana. Distributia neuniforma a precipitatiilor, atat geografic, cat si sezonier, creste nevoia de conservare, transport, distributie si tratare a apei.

In plus, unul dintre principalele obiective ale politicii UE în domeniul apei este sa asigure accesul la apa de buna calitate, in cantitate suficienta, si de a mentine starea buna a tuturor cursurilor de apa din intreaga Europa. Aceste obiective asigura motivatia si necesitatea pentru o Gospodarire a Apelor eficienta.

Durachemicals stratificatie urmarirea circuitului apei

Apa inseamna viata!

Apa reprezinta premiza pentru viata umana, a animalelor si plantelor. Resursele de apa au fost intotdeauna un factor determinant în localizarea asezarilor umane. Cantitatea si calitatea apei disponibile pentru diferite utilizari constituie fundamentul pentru dezvoltarea umana si imbunatatirea ulterioara a calitatii vietii. De aceea, protectia resurselor de apa, a ecosistemelor de apa dulce si sarata, si a apei pe care o bem, este unul din obiectivele protectiei mediului din Europa.

Apa este o resursa limitata!

Cresterea populatiei, expansiunea urbana, dezvoltarea economica si imbunatatirea standardelor de viata au condus la un consum tot mai mare de apa, lucru care a condus la un deficit al apei si la un grad de contaminare ridicata. In special in sudul Europei, precipitatiile sub forma de ploaie sunt in scadere. De asemenea, incalzirea globala indica faptul ca sudul Europei s-ar putea confrunta cu perioade mai extinse de seceta si deficit de apa.

Distributia apei nu este omogena!

Pe de alta parte, se estimeaza ca tarile Europei de nord si centrale vor primi cantitati mai mari de ploi. Acest lucru este benefic in general, dar creste riscul inundatiilor.

1STATIE DE TRATARE A APELOR UZATE
2FERME
3BARAJ
4POTABILIZARE
5STOCARE
6ORAS
7DESALINIZARE

Mentinerea infrastructurii hidrografice!

Transportarea apei este foarte costisitoare. Infrastructurile ar trebui sa fie operationale pentru o lunga perioada, timp în care sunt afectate de conditiile meteo. Cand se produc inundatii, ne putem astepta la eroziunea solului si daune ale infrastructurii, in timpul secetei, acumularile de sedimente si murdarie pot afecta performanta infrastructurii. Necesitatea de a intretine infrastructura a fost identificata drept una dintre principalele actiuni pentru reducerea consumului de apa, prin evitarea scurgerilor si pierderilor constante.

EN 1504 Partea 2

Standardul European EN 1504 este intitulat: Produse si sisteme pentru repararea si protectia structurilor de beton si este destinat tuturor celor care sunt implicati in repararea betonului.
EN 1504 abordeaza toate aspectele procesului de reparare si/sau protectie, inclusiv:

 • Definitii si principii de reparare
 • Necesitatea unui diagnostic corect al cauzelor deteriorării inainte de stabilirea metodei de reparare
 • Evaluarea detaliata a nevoilor clientului
 • Cerintele de performanta a produsului si metodele de testare
 • Controlul productiei din fabrica si evaluarea conformitatii, inclusiv marcajul CE
 • Metodele de aplicare pe santier si controlul calitatii lucrarilor

Standardul european EN 1504 cuprinde 10 parti, fiecare detaliata printr-un document separat. Acesta reprezinta o resursa care ajuta inginerii proiectanti si contractorii, ca si companiile de productie a materialelor.

In cadrul EN 1504, partea 2 furnizeaza specificatii pentru produsele/sistemele de protectie de suprafata pentru beton, inclusiv:

Impregnare hidrofoba (H):
Tratare a betonului pentru a produce o suprafata impermeabila la apa.

impregnare Durachemicals
Impregnare (I): Tratare a betonului pentru a reduce porozitatea suprafetei si pentru a intari suprafata.

Acoperire (C):
Tratament pentru a produce un strat protector continuu pe suprafata betonului.
In acest caz, grosimea variaza de obicei intre 0.1 si 5.0 mm.
Ca strat continuu la suprafata, acest tip de tratare este folosita si ca membrana hidroizolanta.

acoperire Durachemicals

Impermeabilitatea la apa

Parametrii de baza care sunt relevanti pentru calitatea membranei hidroizolante sunt permeabilitatea acesteia la apa, care inseamna masurarea apei lichide care trece prin membrana, si elasticitatea in relatie cu capacitatea de a acoperi fisurile care pot aparea pe suprafata suportului.

Impermeabilitatea la presiunea pozitiva a apei

Aceasta inseamna capacitatea membranei de a suporta o presiune hidraulica cunoscuta aplicata direct asupra membranei expuse lipita de beton, cum este cazul obisnuit al unui strat de acoperire interior al unui rezervor sau container. Testele de performanta pot fi efectuate folosind metodele standard pentru testarea betonului (EN 12390/8) la presiunea specificata a apei (de ex. 3 bar, care este presiunea unei coloane de apa de 30 m).

Impermeabilitatea la presiunea negativa a apei

Aceasta inseamna capacitatea membranei de a suporta o presiune hidraulica definita prin betonul asupra caruia este aplicata o membrana, de ex.: o membrana externa pe un rezervor subteran trebuie sa suporte o presiune pozitiva de la apa freatica, dar si o presiune negativa de la apa din interiorul rezervorului.
Testele de performanta sunt efectuate folosind metode pentru testarea betonului, de ex. UNI 8298/8 la o anumita presiune a apei (de ex. 1 bar, care este presiunea unei coloane de apa de 10 m). Structura reticulata densa si densitatea de impachetare, si folosirea celor mai buni polimeri constituie ingredientele cheie care asigura hidroizolarea membranelor, chiar si la presiuni ridicate ale apei.

Elasticitatea si acoperirea fisurilor

O greseala obisnuita este asocierea flexibilitătii cu elasticitatea. Desi ambele proprietati au o anumita legatura, proprietatile de acoperire a fisurilor sunt masurate cel mai bine prin asociere cu elasticitatea, decat cu flexibilitatea.

Elasticitatea este capacitatea membranei de a absorbi miscarile substratului pe care este aplicata fara a suferi deteriorari, cum sunt ruperea sau exfolierea.

Dar numai masurarea elasticitatii nu ofera un indiciu corect al comportamentului membranei atunci cand este aplicata prin lipire completa pe un substrat. Informatii mai bune provin din testele pentru acoperirea fisurilor, fie prin masuratori statice (EN 1062-7 Metoda A) sau masuratori dinamice (EN 1062-7 Metoda B). Membranele sunt elastice si puteti gasi date specifice bazate pe aceste metode de testare in următoarele pagini si in fisele tehnice ale produsului.

Flexibilitatea: produsul poate fi indoit
fara a suferi deteriorari

Testul static de acoperire
a fisurilor conform EN 1062-7 (Metoda A)

Durachemicals test acoperire fisuri

Acoperirea fisurilor:
produsul suporta deschiderea
de fisuri in substraturi

Testul dinamic de acoperire
a fisurilor conform EN 1062-7 (Metoda B)

Cerere oferta personalizata